søndag den 7. januar 2018

Chokoladeroulade med lime og abrikos



I ren protest med sukkerfri januar, har jeg lavet en lækker, sød og syrlig roulade til vores søndagseftermiddagskaffe.


Inspirationen kommer fra Den Store Bagedyst - rouladen var en teknisk udfordring i sæson 2, hvor den var rullet med en limecreme og en lækker rabarbermarmelade.

Det er ligesom ikke rigtig sæson for rabarber (og jeg gad heller ikke bruge hele formiddagen på at lave kage), så jeg brugte en rigtig god abrikosmarmelade i stedet for.


Cremen er lavet med Dulcey-chokolade fra Valhrona - det er en karamelliseret, hvid chokolade med en svag saltsmag. Hvis ikke du kan finde den, så brug en god hvid chokolade istedet for.



Chokoladeroulade med lime og abrikos

Chokoladebund

3 æg
2 æggeblommer
100 g sukker
90 g mel
10 g kakao

Chokoladecreme

160 g hvid chokolade (eller Dulcey)
1/2 l piskefløde
skal fra 1 lime
2 blade husblas

225 g god abrikosmarmelade

---ooo0ooo---

Start med at lave chokoladecremen - den skal nemlig være helt koldt, inden den kan piskes.

  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Hak chokoladen groft og kom det op i den skål. 
  3. Riv limeskal ned til chokoladen.
  4. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  5. Hæld fløden over chokoladen og rør til alle klumper er væk (hvis ikke alt chokoladen vil smelte, så kan du bruge din stavblender til at få de sidste klumper ud).
  6. Kom husblassen i cremen og rør godt.
  7. Sæt cremen på køl (evt. i fryseren, hvis du har travlt)

Lav herefter bunden:

  1. Tænd ovnen på 200 c.
  2. Kom bagepapir i en bradepande, spray papiret med bagespray og drys med sukker.
  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt
  4. Bland mel og kakao og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt rundt.
  5. Fordel dejen jævnt i bradepanden.
  6. Bages 8-10 min.
  7. Gør et stykke bagepapir klar på køkkenbordet - drys med sukker.
  8. Når bunden er bagt, vendes den ud på det sukkerdryssede bagepapir. Bagepapiret på bunden trækkes forsigtigt af og lægges ovenpå bunden.

Samling af kagen:

  1. Smør bunden med abrikosmarmeladen.
  2. Tag den helt afkølede creme ud af køleskabet.
  3. Pisk cremen med elpisker indtil den er som godt pisket flødeskum.
  4. Smør ca. 2/3 af cremen ud på bunden.
  5. Rul bunden stramt på den lange led.
  6. Kom resten af cremen op i en sprøjtepose.
  7. Læg gerne rouladen på køl 1/2-1 time.
  8. Pynt rouladen inden servering med den resterende creme, limeskiver og chokolade.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!