søndag den 25. januar 2015
Kagen til chokoladeelskere: chokoladelagkage med appelsinmarmelade
Her er kagen, du skal lave, hvis du craver chokolade.
Lækre, saftige chokoladebunde lagt sammen med en ganache af mælkechokolade og appelsinmarmelade og overhældt med en ganache af mørk chokolade.
Kagen er intens i smagen og fyldt med gode sager, så den rækker langt, selvom det ikke er en stor kage.
Chokoladelagkage (8-10 pers.)
Bunde:
190 g smør
190 g sukker
3 æg
130 g hvedemel
60 g kakao
1 tsk. vaniliepulver
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 spsk. creme fraiche
Ganache:
2 dl. piskefløde
100 g mælkechokolade
100 g mørk chokolade (ikke mørkere end 60%)
3-4 spsk. appelsinmarmelade
Tilberedning:
Tænd ovnen på 170 grader.
Gør en springform klar - læg bagepapir i bunden og smør siderne.
Rør smør, sukker og vanilie sammen.
Pisk æggene i. Pisk til sukkeret er opløst.
Bland mel, kakao, bagepulver og natron.
Sigt melet i dejen.
Vend sammen.
Tilsæt creme fraiche.
Kom dejen op i springformen.
Bages i 35-40 min., indtil der ikke hænger dej ved, når du stikker i kagen.
Mens kagen er i ovnen:
Start med den lyse ganache;
Hak chokolade fint og kom den op i en lille skål.
Lun 1 dl. fløde op til den næsten koger.
Kom fløden over mælkechokolade og rør indtil chokoladen er smeltet.
Dæk ganachen med film og sæt på køl.
Når ganachen er kølet helt af, piskes den med elpisker indtil den er let og luftig - den skal ikke piskes for længe, så skiller den.
Den mørke ganache laves på samme måde, men den skal ikke piskes og den skal laves lige inden den skal hældes over kagen.
Samling af kagen
Når kagen er helt afkølet, deles den i to (evt. tre) bunde.
På den nederste smøres appelsinmarmelade i et tyndt lag.
På den øverste smøres den lyse ganache, som nu er pisket og luftig.
De to bunde lægges sammen.
Nu laves den mørke ganache og hældes over kagen. Hjælp evt. ganachen lidt på vej med en palet.
Pynt kagen, som du har lyst til - måske med hakkede nødder, frysetørrede bær, kandiseret appelsinskal - kun fantasien sætter grænser.
Lad kagen sætte sig lidt inden den serveres - kom den evt. på køl i en times tid.
Tip:
Hvis du vælger at lave tre bunde, så lav en halv gang mere af den lyse ganache - altså 150 g chokolade og 1,5 dl. fløde.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!