tirsdag den 16. juni 2015

Mørkt brød med hvedekerner

Et lækkert rustikt brød med en fin maltsmag og hvedekerner.



Mørkt brød med hvedekerner (2 brød eller 1 brød og 10 boller)
7 dl. vand
5 g gær
3 spsk. surdej
100 g hvedekerner
100 g havregryn
100 fuldkornsspelt
650 g manitobamel
1½ tsk. maltmel
2 tsk. salt
2 tsk. honning

Kog hvedekernerne i 20 min.
Udrør gæren i koldt vand og surdej.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Saml dejen.
Rør dejen ved høj hastighed på røremaskine i 5-10 min. indtil dejen samler sig om dejkrogen.
Kom dejen i en plastikbøtte, som smøres med olie. Kom låg på og sæt dejen på køl.
Lad dejen hæve 12-24 i køleskab.
Tag dejen ud ca. 1 time inden du vil bage dem.
Drys bordet med mel (gerne groft durummel, da det giver en dejlig sprød overflade).
Hæld forsigtigt dejen ud på bordet.
Fold dejen ind over sig selv nogle gange.
Form dejen til to brød ved at dele dejen i to dele. Hver del foldes og formes til et aflangt brød. Sno evt. brødet inden det kommes på en bageplade dækket med bagepapir - det giver et flot, rustikt udseende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!