Selvom vejret i dag siger efterår, så kommer vi jo ikke udenom, at det er den 3. juli og at jeg lige om lidt skal holde 3 ugers sommerferie.
Børnene har allerede haft ferie i 1 uge, vi er i gang med at pakke campingvognen og feriestemningen er så småt ved at indfinde sig.
Jeg har længe gået og kigget på de søde, røde kirsebær - for mig er det mindst lige så meget et tegn på sommer som solmodne jordbær - og drømt om at lave en kage med dem.
Det blev til den her lette, luftige sommerlagkage med en syrligt/sød mousse af kirsebær og græsk yoghurt, overtrukket med mørk chokoladeganache lavet på det sidste af den mørke valhrona-chokolade, som jeg vandt i vinters ved Aakjærs. Tilsidst er kagen pyntet med blød og fed flødeskum og friske kirsebær.
Sommerlagkage med kirsebær og græsk yoghurt (8-10 pers.)
Bunde:
4 æg
125 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
60 g hvedemel
60 g majsmel (maizena)
1/2 tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 175 grader.
Smør to bageforme godt.
Start med at piske æg, vaniliesukker og sukker lyst og skummende.
Bland mel, maizena og bagepulver.
Sigt halvdelen i æggesnapsen. Vend forsigtigt rundt.
Sigt resten af melet i og vend forsigtigt rundt, til der ikke er klumper af mel.
Fordel dejen i de to forme.
Bages 15-20 min til de er gyldne og gennembagte.
Køles helt ned.
---ooo0ooo---
Kirsebærmousse:
500 g kirsebær
4 spsk sukker
1 spsk citronsaft
1/2 vaniliestang
4 bl. husblas
2 dl. græsk yoghurt 2%
2 1/2 dl. piskefløde
Skyl kirsebærrene og tag 8-10 bær fra til pynt.
Udsten de resterende bær.
Kom bærrene i en gryde sammen med sukker, citronsaft, vaniliestang og 1 spsk. vand.
Kog ved svag varme i 10 min.
Sigt saften fra i en lille skål og kom den tilbage i gryden ved svag varme.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
Pisk imens fløden, så den er letpisket.
Bland yoghurt i den letpiskede fløde.
Knug husblassen fri for vand og kom det op til den varme kirsebær saft. Rør godt, så husblassen er helt opløst.
Kom nu 1/4 af fløden/yoghurten op til kirsebærsaften og rør godt, hvorefter det kommes over i resten af fløden/yoghurten. Rør sammen.
Stilles på køl, indtil bundene er kølet ned.
---ooo0ooo---
Chokoladeganache:
100 g chokolade
1 dl. fløde
1 spsk. smør
Smelt alle ingredienserne over vandbad.
Tag af varmen og rør godt sammen.
Lad ganachen køle af på køkkenbordet.
---ooo0ooo---
Samling af kagen:
Placer den ene bund på dit fad med bunden opad.
Rør kirsebærmoussen godt igennem (nu kan du tilsætte lidt hakket chokolade til moussen, hvis du ønsker det) og fordel moussen på bunden.
Læg den anden bund ovenpå.
Fordel den nu afkølede ganache på kagens top. Glat den med en palet.
Pynt:
2 1/2 dl. piskefløde
Guldstøv (fra Mill & Mortar - kan købes i Føtex)
Friske kirsebær
Pensl guldstøv på kagens top.
Pisk fløden - den må gerne være lidt stiv.
Kom den i en sprøjtepose og sprøjt fine mønstre.
Pynt med friske kirsebær (og måske lidt hakket chokolade?)
---ooo0ooo---
God fornøjelse og rigtig god sommer!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!