onsdag den 15. februar 2017

Bløde og luftige gulerodsbrud



De lækreste gulerodsbrud!

Der er lidt arbejde i at lave dem, men det er det hele værd efter min mening.

Rigtig god fornøjelse!





Gulerodsbrud (16 store eller 20 små)

30 g gær
5 1/2 dl. lunkent vand
250 g fuldkornsmel (fx. fuldkornshvedemel eller fuldkornsspelt)
650 g hvedemel
30 g havregryn
2 tsk salt
40 g sukker
50 g smør

2 æg
3 store revne gulerødder
75 g solsikkekerner


  1. Rør gæren ud i det lunkne vand
  2. Tilsæt mel, havregryn, sukker og salt
  3. Rør sammen (dejen er klistret og det er OK)
  4. Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt (dejen er nu meget blød)
  5. Tildæk dejen og sæt til hævning et lunt sted i en time.
  6. Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord.
  7. Ælt lidt mel i dejen, så den ikke er klistret længere, men dejen må ikke være tør.
  8. Form dejen til en kugle og lav en fordybning i midten af kuglen.
  9. Slå æggene ud i fordybningen
  10. Kom de revne gulerødder og kerner op til æggene
  11. Fold sidderne af dejen ind over æg, gulerødder og kerner.
  12. Tag en stor kniv eller en metaldejskraber og hak dejen i mindre stykker, mens du samtidigt folder dejen ind over sig selv, så fyldet bliver fordelt jævnt i dejen.
  13. Del dejen i 16 stykker og løft dem forsigtigt over på en bageplade - stil dem med god afstand.
  14. Efterhæver 45 min - 1 time.
  15. Bages i 18-20 min ved 225 grader
  16. Køles af og spises med koldt smør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!