søndag den 17. august 2014

Brombærmarmelade

I de sidste par år har min datter og jeg været på brombærjagt langs veje og cykelstier i området, hvor vi bor.

Der findes utroligt mange vilde brombærkrat rundt omkring og ofte får bærrene lov til at sidde og tørre ind på buskene, hvilket da er synd og skam, når man kan bruge dem til så mange lækre ting.

I år er brombærrene tidligt modne og jeg har allerede været ude to gange og har plukket 2 kg store, fine brombær.

En stor del af første portion blev til en lækker brombærmarmelade.


Kast dig roligt ud i at lave din egen marmelade. Det er rigtigt nemt og tager højst 30 min. (altså når du har plukket bærrene).

Brombærmarmelade (3 små glas)

450 g brombær
250 g syltesukker
½ vaniliestang

3 syltetøjsglas med tætsluttende låg.

Skyl brombærrene grundigt uden at mase dem og tag småblade (og små orm!) fra.

Kom brombærrene i en gryde sammen med syltesukker og vaniliestang.

Kog op.

Lad koge i 3-5 min.


Kom marmeladen på skoldede glas.


Tip:
Kom lidt citronsaft i marmeladen - det fremhæver frugtens smag.
Marmeladen kan sigtes inden den kommes på glas - så er man fri for de små kerner.
Hvis marmeladen skal opbevares i lang tid, kan glassene skylles i atamon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!