Jeg elsker de små sorte, syrlige brombær, man kan plukke langs stier og i kratter lige nu. Og kombineret med en vanilieprikket sandkagedej er det tæt på perfektion!
De er hurtige at lave og hyggelige til en kop te en regnvejrsgrå efterårsdag.
Brombærmuffins 12 stk.´
190 g sukker
190 g smør
190 g mel
3 æg
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. vaniliepulver
Revet skal fra 1 citron
1½ spsk. creme fraiche
300 g brombær
Tænd ovnen på 190 grader.
Kom papirsforme i en muffinplade af metal.
Rør blødt smør med sukker.
Riv citronskal ned i smør og sukker og tilsæt vanilie.
Tilsæt æg og pisk grundigt.
Bland mel, bagepulver og salt.
Sigt det tørre ned til æg, sukker og smør.
Vend rundt.
Tilsæt creme fraiche.
Tilsæt tilsidst brombærrene og vend forsigtigt rundt, så ikke de bliver alt for maste.
Fyld muffinsformene.
Muffins'ene bages i 20-25 min. til de er gennembagte.
Køler af på en bagerist.
Åh, fik netop brombærmuffins i mandags ude ved mine forældre - det er så godt!
SvarSlet- Anne
Det er så lækkert med syrligtsøde brombær og sød kage :)
Slet/Lene