lørdag den 16. august 2014

Marengslagkage med frisk frugt

Nu er min ferie veloverstået. Vi er nogle af de heldige, som tog til Italien, mens der var allerbedst vejr hjemme i Danmark. Til gengæld havde vi så fornøjelsen af slagregn, hagl, lyn og torden og voldsomme vindstød, som holdt os vågne om natten af frygt for at forteltet blæste væk....;o)

Men trods alt er det skønt at være på ferie og Italien byder på så mange andre skønne ting end lige solskin og strandliv. Jeg nyder især det fantastiske frugt og grønt, som alle italienske supermarkeder bugner af. Ungerne elsker, at de må spise pizza både hver og hver anden dag og manden min elsker italiensk is (det gør vi andre nu også...).

Vi sluttede ferien af med 5 dage i Østrig. Først fornylig har vi opdaget at Østrig er så meget andet og mere end et bjergrigt land man kører igennem på vej til Italien. Østrig kan have lige så skønt vejr som Italien (vi havde 3-4 dage med op til 34 grader), der er uendeligt mange muligheder for at være aktiv og hvis ikke man gider det, så er det skønt bare at sidde på campingpladsen uden for sit fortelt og kigge på de imponerende bjerge.


Nu er jeg så startet på arbejde igen og skal til at finde ud af at have en hverdag igen. I onsdags startede datteren i skole og i dag skal sønnike afleveres på efterskolen. Og ja, så er vi i gang igen.

Nå, men det skal jo ikke handle om ferieminder det hele - det skal jo også handle lidt om kage..



Her er opskriften på en luftig marengslagkage med frisk frugt.

Lagkagen skal samles lige inden servering - ellers bliver bundene bløde.



Marengsbunde 2 stk.


6 æggehvider
300 g sukker
1 knivspids salt
1 tsk. lys eddike


Tænd ovnen på 150 grader.


Kom bagepapir på to bageplader.


Pisk æggehviderne næsten stive.


Tilsæt sukker, salt og eddike.


Pisk indtil massen blank og skinnende.


Fordel marengsmassen på de to bageplader - smør det ud til to cirkler på omkring 20 cm i diameter.


Bag bundene i 1 time (ca.) indtil de er gyldne og gennembagte.


Lag bundene afkøle helt på en bagerist inden du tager bagepapiret af.


Tip:
Tegn evt. omridset af bundene på bagsiden af bagepapiret, inden marengsen kommes på.


Fyld:


1/2 l piskefløde
1/4 l creme fraiche
korn fra 1 vaniliestang


2 bananer
2 nektariner
1 granatæble
50 g flødechokolade


Pisk fløden let sammen med kornene fra vaniliestangen.


Vend creme fraiche i den letpiskede fløde.


Skær frugten i mindre stykker og bank granatæblekernene ud af granatæblet.
Hak chokoladen i grove chunks.


Vend banan og nektarin i cremen.


Samling af lagkagen:


Læg den ene bund på et lagkagefad.


Kom halvdelen af fyldet på bunden.


Læg den anden bund på og kom resten af fyldet over.


Pynt med granatæblekerner og grofthakket chokolade.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!