tirsdag den 6. august 2013

Luksus marmorkage...

Denne marmorkage er bagt af min 11-årige datter med et minimum af hjælp fra mig. Mit bagehjerte svulmer af stolthed!

 


Opskriften har vi fundet på Newyorkerbyhearts blog. Vi har ændret en anelse i den (mindre smør, citron i stedet for appelsin og lidt A-38 til at kompensere for det manglende smør).

Desværre blev den lidt tør - ved ikke helt, om det var fordi vi skar ned på smørret eller om den blev bagt en anelse for meget. Men den smagte alligevel lækkert af chokolade og citrusfrugt - mums.

Luksus marmorkage 1 stk.

125 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
2½ tsk bagepulver
Korn fra 1 stang vanilie
Skal fra 1 citron
½ dl. appelsinjuice
½ dl. A-38
100 g mørk chokolade
1 spsk. kakaopulver

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør en sandkageform med smør og drys evt. med mel, så kagen ikke hænger fast.

Smelt chokoladen over svag varme eller vandbad.

Rør sukker med det bløde smør. Pisk æggene i én af gangen. Tilsæt kornene fra vaniliestangen.

Sigt mel og kartoffelmel i dejen sammen med bagepulver. Vend forsigtigt i.

Tilsæt citronskal, appelsinjuice og A-38.

Tag ca. 1/3 af dejen fra og kom den smeltede chokolade og kakaopulveret i. Nu har du to slags dej - en hvid og en chokoladedej.

Kom først den hvide dej op i sandkageformen. Kom herefter chokoladedejen i formen og vend det let sammen med en gaffel - det skal være tydeligt, at kagen består af to forskellige slags dej.

Kom dejen i ovnen og bag den 45-55 min. Prik i kagen for at se om den er gennembagt (der må ikke hænge ved pinden).



Kagen køles af og vende derefter ud af formen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!