fredag den 18. oktober 2013

Kanelstang

Når man har fødselsdag på mit arbejde, så giver man morgenbrød - og helst med noget sødt til.



Jeg havde rigtig meget lyst til at bage en lækker kanelstang til mine kollegaer og det blev denne efter en gammel opskrift, som stammer fra min onkel. Jeg tilføjede æbler i tern til kanelremoncen, for at være sikker på, at stangen ikke var tør, når den skulle serveres, for jeg var nødt til at bage den dagen, inden den skulle serveres. Æblerne tilfører, foruden saftighed, også lidt syrlighed og jeg synes selv, at kanelstangen var rigtig vellykket.




Kanelstang 2 stk.

75 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 æg
1/4 tsk. salt
1 dl sukker
ca. 8 dl. hvedemel

Kanelremonce

100 g smør
1 dl brunt farin
1 spsk. vaniliesukker
3 tsk. kanel

2 syrlige æbler i tern.

Tag smørret ud af køleskabet og kom 100 g op i en skål til remoncen. Lad det stå på køkkenbordet og blive blødt, men du laver dejen.

Smelt smørret og lun mælken i samme kasserolle.

Rør gæren ud i den lune mælke- og smørblanding.

Tilsæt æg, salt og ca. 2/3 af hvedemelet. Ælt dejen sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen er glat og smidig - pas på, ikke at komme for meget mel i dejen - så bliver den tung.

Stil dejen lunt i 1/2 time.

Rør imens remoncen af blødt smør, brunt farin, vanilie og kanel.
Skræl og skær æblerne i tern.

Når dejen er færdighævet vendes den forsigtigt ud på et meldrysset bord og æltes let.

Del dejen i to og rul hver dej ud til en rektangel ca. 20x30 cm.

Smør remoncen på i en bred stribe midt på rektanglen - ca. 5 cm fra hver kant. Drys med æbletern.

Skær snit i dejen ind til remoncen, så der er lige mange "strimler" på hver side. Fold strimlerne skiftevis ind over remoncen og æblerne - jeg glemte at tage et billede af det, men jeg har et billede af det færdige resultat. Som I kan se, så har jeg flettet den ene stang forkert - enderne af strimlerne skal ligge indvendigt!



Efterhæver i 1/2 time.

Pensles med æg og drysses evt. med rørsukker, perlesukker eller hakkede nødder. Jeg dryssede med lidt rørsukker - det giver en flot, lidt glaseret overflade.

Bages i ca. 20 min ved 200 grader.

2 kommentarer:

  1. Gærdejskager med kanel er og forbliver det bedste - hvor ser det godt ud!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Hej Anne.
    Tak for din kommentar - kunne ikke være mere enig. Det er også en af mine absolutte favoritter!
    Lene

    SvarSlet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!