lørdag den 5. december 2015

Sandkage med marcipan og kardemomme

Hvis du elsker saftig kage og smagen af kardemomme, så er det her lige en kage for dig.


Tilmed er den nem og hurtig at bage, så der er ingen undskyldning for ikke at servere den til eftermiddagskaffen.

Godt nok er den ikke særlig julet, men kardemommen giver den en let smag af æbleskiver, så det minder da lidt om jul, ikke?

Kagen smager skønt at spise som den er, men er også rigtig lækker serveret sammen med en lun bærkompot og creme fraiche. Opskriften på bærkompot skriver jeg også lige i indlægget - brug bare de bær, du nu engang har i fryseren eller kan finde ved købmanden.



Sandkage med marcipan og kardemomme
3 æg
2 1/2 dl. sukker
50 g smeltet smør
1 dl. kærnemælk
3 1/2 dl. mel
1 1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1 tsk. vaniliesukker
1/2 tsk. stødt kardemomme
50 g revet marcipan

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør en springform - gerne en skorstensform, hvis du har det.

Pisk æg, sukker og vaniliesukker lyst og skummende.
Tilsæt smeltet smør og pisk.
Tilsæt kærnemælk og pisk.

Bland mel, bagepulver, natron og kardemomme. Sigt det i æggene.
Vend rundt indtil dejen er glat og uden klumper.

Riv marcipanen ned i dejen og vend rundt.

Kom dejen op i den smurte form.

Bages i 20-25 min. og køler af på en bagerist.

Bærkompot
50 g brombær
50 g solbær
100 g jordbær
4 spsk. rørsukker
1/2 spsk. syltesukker (hvis du har det - ellers kan kompotten jævnes med lidt kartoffelmel udrørt i vand)
evt. 1/2 vaniliestang

Kog bær og sukker op.

Lad simre ved svag varme i 10-15 min.
Skum eventuelle urenheder af.
Hæld kompotten op i en ren skål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!