søndag den 1. maj 2016

Saftigt rugbrød med rugkerner og speltmel

Et meget smagfuldt rugbrød, som er saftigt og minder meget om de brød, man kan købe hos bageren.



Opskriften på det her brød har jeg fået af en veninde. Jeg har bagt det flere gange nu og det er virkeligt lækkert. Jeg har tilføjet maltmel til opskriften, for smag og farve og kommer lidt færre kerner i end i den oprindelige opskrift.






Rugbrød med rugkerner og speltmel (1 stk.)

90 g rugkerner
210 g koldt vand

Kommes i en gryde og bringes i kog. Koger 10-15 min ved svag varme indtil kernerne er opsuget al væsken. Køles ned til 60-70 grader.

15 g salt
10 g gær
300 g vand
205 g surdej
30 g citronsaft
240 g rugmel
120 g hvedemel
60 g fuldkornsspelt
60 g bl. frø og kerner
1 1/4 tsk. maltmel (kan udelades)

Bland ingredienserne i en stor skål (fx. kedlen fra din røremaskine) mens kernerne køler af.

Tilsæt de afkølede kerner og rør godt sammen til dejen er håndtemperatur (30-35 grader).

Kom dejen op i en rugbrødsform (husk at smøre den, hvis ikke den har sliplet-belægning).

Glat overfladen med lidt koldt vand.

Dæk med en plastikpose og lad rugbrødet hæve 1-2 timer, indtil den er hævet ca. 1/3.

Tænd ovnen på 240 grader.

Når ovnen er varm, sættes brødet ind i ovnen på næstnederste rille sammen med en lille ovnfast skål med lidt vand.

Skru ovnen ned til 210 grader.

Bag brødet i 50 minutter.

Når brødet er gennembagt tages det ud af ovnen, vendes ud på en bagerist og afkøles helt inden det skæres.

Tip:
Drys brødet med de samme kerner, som du har kommet i dejen - det giver et lækkert knas på toppen.
Hvis du gerne vil have et blankt brød, så pensl skorpen med lidt olie, når det er bagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!