Min datter elsker pizza med pommes frites - hvis hun får lov bestiller hun altid det, når vi er i Italien. Dette er en mere autentisk udgave af hendes yndlingspizza og hun godkendte den.
Kartoffelpizza
10 g gær
1 1/4 dl vand
1 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
200 g pizzamel
Rør gær ud i vandet. Tilsæt olie, salt og 2/3 af melet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen er blank og smidig.
Stil dejen tildækket i mindst 1/2 time.
Fyld
5-6 små kartofler med skræl
1 kugle mozzarella
2-3 kviste rosmarin
Salt
Skær kartoflerne meget tyndt. Skær mozzarellaen ud i tynde skiver. Hak rosmarinen.
Varm ovnen op til den højeste temperatur den kan. Hvis du har en pizzasten, så lad den varme op med ovnen.
Ælt dejen. Del i to stykker og rul hvert stykke tyndt ud. Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
Fordel fyldet på dejen - nederst osten og kartofler og rosmarin ovenpå. Kværn tilsidst lidt salt ovenpå.
Kom pizzaerne i ovnen og bag dem ca. 15-25 min, indtil kartoflerne er gyldne og bunden bagt.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!