Bundene er sandkagebunde med birkes og citrontimian. Cremen er letpisket flødeskum vendt med lemoncurd og kagen er pyntet med små lakridsmarengs, blåbær og spåner af hvid chokolade.
Citron/timian bunde (2 bunde i springform 18 cm)
190 g smør
190 g hvedemel
revet skal af 1 citron
1 tsk. citrontimianblade, finthakkede
190 g rørsukker
3 store æg
1 tsk. bagepulver
1½ spsk. creme fraiche 5% (eller yoghurt)
1 spsk. blå birkes
Tænd for ovnen på 170 grader.
Gør en lille springform klar (bagepapir i bunden - smurte sider).
Smelt smørret og lad det køle af.
Riv citronskallen ned over sukkeret og gnid det ind i sukkeret (det fremhæver den parfumerede smag i citronskal).
Pisk æg og sukker lyst og skummende.
Tilsæt det afkølede smør og pisk godt.
Mål mel af og bland bagepulveret i melet. Sigt melet i æggeblandingen og vend det rundt til det er helt fordel i dejen.
Tilsæt creme fraiche, birkes og citrontimian.
Kom dejen op i formen.
Bag kagen i 40-45 min til der ikke følger dej med, når man stikker i kagen med en træpind.
Citroncreme
1/2 l. piskefløde
1 portion lemoncurd (opskriften kan findes her)
Pisk fløden stiv og vend lemoncurd i - start med halvdelen af portionen og juster indtil smagen og konsistensen er god.
---ooo0ooo---
Når kagen er kølet af deles den i 2 eller 3 bunde.
Citroncremen fordeles over bundene og resten smøres over kagen.
Kagen kan fx. pyntes med lakridsmarengs, blåbær, jordbær, hindbær, spiselige blomster eller krydderurter og hvid chokoladepynt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!