lørdag den 19. september 2015

Lagkage med citron, lakridsmarengs og blåbær

Hvis du kan lide kager med citron og lakrids, så vil du elske denne lagkage!

Bundene er sandkagebunde med birkes og citrontimian. Cremen er letpisket flødeskum vendt med lemoncurd og kagen er pyntet med små lakridsmarengs, blåbær og spåner af hvid chokolade.






Citron/timian bunde (2 bunde i springform 18 cm)

190 g smør
190 g hvedemel
revet skal af 1 citron
1 tsk. citrontimianblade, finthakkede
190 g rørsukker
3 store æg
1 tsk. bagepulver
1½ spsk. creme fraiche 5% (eller yoghurt)
1 spsk. blå birkes

Tænd for ovnen på 170 grader.

Gør en lille springform klar (bagepapir i bunden - smurte sider).

Smelt smørret og lad det køle af.

Riv citronskallen ned over sukkeret og gnid det ind i sukkeret (det fremhæver den parfumerede smag i citronskal).

Pisk æg og sukker lyst og skummende. 

Tilsæt det afkølede smør og pisk godt.

Mål mel af og bland bagepulveret i melet. Sigt melet i æggeblandingen og vend det rundt til det er helt fordel i dejen.

Tilsæt creme fraiche, birkes og citrontimian.

Kom dejen op i formen.

Bag kagen i 40-45 min til der ikke følger dej med, når man stikker i kagen med en træpind.

Citroncreme

1/2 l. piskefløde
1 portion lemoncurd (opskriften kan findes her)

Pisk fløden stiv og vend lemoncurd i - start med halvdelen af portionen og juster indtil smagen og konsistensen er god.


---ooo0ooo---

Når kagen er kølet af deles den i 2 eller 3 bunde.

Citroncremen fordeles over bundene og resten smøres over kagen.

Kagen kan fx. pyntes med lakridsmarengs, blåbær, jordbær, hindbær, spiselige blomster eller krydderurter og hvid chokoladepynt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!