Hvis du har lyst til en lidt anderledes småkage til jul, så prøv disse lækre cookies fyldt med gode sager.
De er søde, salte og knasende med en skøn smag af appelsin, som for mig er indbegrebet af jul.
Knaset kommer fra macadamianødder, mens det salte og søde kommer fra store chunks af den skønne dulcey*-chokolade fra Valhrona - den er kostbar, men bestemt alle pengene værd med sin lækre cremede smag af karamel og salt.
Småkagerne bliver bedst, hvis dejen laves 1-2 dage inden de skal bages. Og så skal de ikke bages sprøde ligesom de danske småkager, men skal være bløde og let seje i midten. De smager skønt lune, men kan også gemmes i en kagedåse og spises til aftenskaffen de næste par dage.
Julecookies (18 store småkager)
125 g brun farin
125 g sukker
1/4 tsk. salt
2 æg
3/4 dl neutral olie
2 tsk. vaniliesukker
½ tsk.natron
1 tsk. bagepulver
125 g sukker
1/4 tsk. salt
2 æg
3/4 dl neutral olie
2 tsk. vaniliesukker
½ tsk.natron
1 tsk. bagepulver
250 g hvedemel
60 g macadamianødder
100 g Dulcey chokolade
60 g macadamianødder
100 g Dulcey chokolade
Pisk begge slags sukker, salt, vaniliesukker og æg hvidt og skummende.
Tilsæt olien og pisk.
Bland de tørre ingredienser. Bland dem i æggesnapsen.
Tilsæt grofthakket chokolade og nødder.
Stil dejen på køl i min. 4 timer, men gerne helt op til 2 døgn.
Gør 3 bageplader klar med bagepapir.
Tænd ovnen på 175 grader.
Del dejen i 18 dele og tril hver del til en stor kugle, som sættes på bagepladen med god afstand.
Bages i 17-18 min.
Lad cookies'ene stå på bagepladen i 5 min efter de er kommet ud af ovnen, inden de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles.
*Dulcey er en karamelliseret hvid chokolade, der er let saltet. Kan evt. erstattes med en god mælkechokolade og lidt mere salt i dejen (fx. drysse kagerne med flagesalt)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!