tirsdag den 30. juli 2013

Syrligt-søde citronmuffins med birkes

Fornylig havde jeg besøg af en kollega, som også er blevet en rigtig god veninde. Det er skønt, at havde besøg af dejlige mennesker - ikke mindst, fordi jeg så har en anledning til at bage....!



Disse muffins er min favorit. De er søde og syrlige og så er det hyggeligt med de små knasende birkes i dejen.

Citronmuffins med birkes 12 stk.

75 g smeltet smør
2 æg
225 g hvedemel
200 g rørsukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
150 g yoghurt eller creme fraiche
Skal fra 2 citroner
Saft fra 1 citron
2 spsk birkes

Tænd ovnen på 190 grader og find muffinsformene frem. Jeg har en metalform, som jeg forer med små papirsforme, men kagerne kan sagtens bages i papirsforme alene - evt. to forme sat oveni hinanden.

Smelt smørret og lad det køle af.

Riv citronskallen og pres saften fra den ene citron.

Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende. Tilsæt det afkølede smør og rør.
Bland mel, bagepulver og natron og sigt det i æggesnapsen. Vend rundt.
Tilsæt yoghurten og birkes.
Kom citronskal og -saft i dejen og rør forsigtigt.

Kom straks dejen op i muffinsformene og kom dem i ovnen.

Bages ca. 15-20 min ved 190 grader.

Inspirationen til disse lækre muffins, har jeg fundet hos Himmelske Kager

2 kommentarer:

  1. Uhmm.... Jeg har også en opskrift på min blog der minder rigtig meget om denne her. Jeg giver dem en gang "glace" med citron og flormelis inden servering. Det giver en flot skinnende overflade og giver lige et ekstra skud syrlig-sød citron. :-)
    Skøn blog iøvrigt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte. Tak for din kommentar. Det lyder lækkert med glacen, det tjekker jeg lige ud og prøver næste gang.
      Og tak for de søde ord :)
      Lene

      Slet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!