søndag den 20. december 2015

Konfekt med dadler, mandler og hvid chokolade


Jeg har været så heldig at vinde 1 kg blandet valrhona-chokolade.

Præmien er en del af Aakjærs julekalender på Facebook i år.

Aakjærs er en lille butik, der ligger i Strandbygade i Esbjerg. Aakjærs har alverdens lækkerier; chokolade, lakrids, vingummi, vin, specialøl, spiritus og meget mere. Det er virkelig en skøn butik at besøge og man får altid en sød og hjælpsom betjening - og personalet ved rigtig meget om produkterne, så man går både derfra med nogle virkeligt lækre produkter, men også med god viden om det man har købt.

Tilbage til min præmie...

Jeg valgte lidt forskelligt; en mørk chokolade, som har en skøn syrlighed; en lækker, blød og rund mælkechokolade; en fløjlsblød hvid chokolade og sidst, men bestemt ikke mindst, den uovertrufne Dulcey, som er en blond chokolade med en smag af kiks og en skøn eftersmag af salt.

Jeg har brugt den hvide chokolade til at overtrække disse daddelkugler, som er smagt til med kakao og kaffe. Kuglerne er herefter pyntet med striber af cappucino-chokolade, som stammer fra Callabaut, som er et andet chokoladefirma, der laver lækre chokolader til bl.a. professionel brug.





Konfekt med dadler, mandler og hvid chokolade (ca. 20 stk.)

100 g udstenede dadler
100 g mandler
1 spsk. kakaopulver
1 spsk. kaffe
1 nip salt

125-150 g hvid chokolade
Mælkechokolade til pynt.

Start med at hakkede mandlerne meget fint - næsten til mel. Dette gøres bedst i en minihakker.

Tilsæt herefter de udstenede dadler, kakao, kaffe og salt.

Kør det sammen på minihakkeren, indtil det er blevet til en sammenhængende masse.

Form til små kugler og stil dem på køl.

Hak den hvide chokolade fint.

Smelt 100 g heraf over vandbad.

Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og den resterende del tilsættes. Rør, indtil alt chokoladen er smeltet sammen.

Dyp de afkølede konfektkugler i den hvide chokolade.

Sæt de overtrukne konfektkugler på køl.

Smelt imens mælkechokoladen.

Pynt konfektkuglerne med den smeltede mælkechokolade.

Opbevar konfektkuglerne på køl.


2 kommentarer:

  1. Øj, det var da ikke en dårlig præmie - lige akkurat hvid choko er ikke mig, men tanken om ovenstående konfekt i en møøørk mørk 85% frister. Uhm. Og den hvide er eller sså pæn :)

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne. Det var nemlig en rigtig skøn præmie :o).
      Den hvide er heller ikke min yndlings, men den ser bare så fin ud på de (næsten) sunde kugler..
      /Lene

      Slet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!