fredag den 5. april 2013

Ingen fødselsdag uden kagemand..

Hos os skal der kagemand til, når vi holder fødselsdag - med masser af slik :o)

Det nemmeste i hele verdenen er at bage en kagemand af vandbakkelsesdej - den må nemlig rigtig gerne falde sammen, så den er blød indeni og sød ovenpå af glasur.



Vandbakkelseskagemand 1 stk - passer til en bradepande

3 dl vand
130 g smør eller margarine (jeg brugte 11/4 dl flydende margarine)
150 g mel
4 æg
lidt salt

Tænd ovnen på 200 grader.
Gør elpiskeren og en bordskåner klar.
Kom vand og fedtstof i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt melet og rør med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør indtil dejen slipper grydens sider og skeen - i starten ser det klumpet ud, men bliv bare ved med at røre, så skal det nok blive godt.
Stil gryden på bordskåneren og lad det køle af 5 min.
Tilsæt 1 æg og en smule salt. Rør ægget ind i dejen med elpiskeren. Tilsæt de sidste æg, én af gangen, indtil dejen er glat.
Fordel dejen i et jævnt lag i en bradepande med bagepapir.
Kommes i ovnen og bages i 25-30 min.

Køles af og pyntes, ligesom du har lyst til :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!