Så var det at jeg faldt over en opskrift på en nektarinkage hos skønne Anne Au Chocolat - og det bedste er, at den er baseret på en mazarinbund, som efter mening er noget af det lækreste, man kan spise.
Jeg har ændret lidt på opskriften, bl.a. havde jeg ikke amaretto, men cognac, og så har jeg tilsat lidt citronskal, bare fordi...;o)
Nå, men here comes:
Mazarinkage med nektariner
125 g blødt smør
200 g rørsukker
200 g marcipan (revet)
2 store æg
50 g hvedemel
40 g mandler (malet til mel)
Revet skal fra ½ citron
1 spsk cognac (kan sagtens udelades)
3 nektariner skåret i tynde både.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smør en tærteform til kagen.
Rør det bløde smør med sukkeret. Kom det revne marcipan og 1 æg ved og rør med elpiskeren
Tilsæt det sidste æg og rør godt.
Tilsæt mel, mandler og revet citronskal. Vend i smør-, ægge- og marcipanmassen (mums!).
Tilsæt tilsidst cognac.
Kom dejen op i den smurte form.
Læg de skivede nektariner på kagen (det er nemmest at skære nektariner, der ikke er alt for modne, i skiver).
Kom kagen i ovnen og bag den ca. 30 min (hvis du har en stor form, som min, for så bliver kagen ikke så høj - har du en mindre form og kagen bliver højere, så skal den selvfølgelig bage i længere tid).
Server med cremefraiche eller som dessert med vanilieis til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!