Egentlig havde jeg ikke tænkt mig, at der skulle bages kage i dag. Vi havde både været i Blåvand og spise is i går, fået wienerbrød og dessert, så jeg følte faktisk, at min kagemave var ved at være fyldt op. Men så var det lige, at der lå to meget modne bananer på køkkenbordet og der stod en lille sjat A-38 i køleskabet, som også trængte til at blive brugt. Og så kunne vi jo ligeså godt bage en lille kage.
Jeg tog en beslutning om, at vi skulle prøve at lave en lækker kage uden fedtstof og jeg synes, at det lykkedes ret godt. Kagen er både luftig og sød. Samtidig bliver den svampet af bananerne og A-38. Vi pyntede den med smeltet chokolade tilsat en anelse smør.
En lækker kage, som kan spises uden alt for dårlig samvittighed.
Lillepigen efter et stykke banankage :o) |
Lillepigens banankage
3 modne bananer
200 g sukker
2 store æg
3 æggehvider
1 dl A-38
225 g hvedemel
25 g havregryn
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. vaniliesukker
125 g mørkt chokolade
15 g smør
Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform.
Blend eller mos bananerne.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk æg, sukker og vaniliesukker lyst og skummende.
Bland mel, bagepulver og natron i en skål og sigt det i æggesnapsen.
Kom havregryn i dejen.
Kom A-38 i dejen.
Vend bananmosen i dejen.
Vend tilsidst de stiftpiskede hvider i dejen.
Kom dejen op i den smurte form og sæt den i ovnen.
Bages 30-35 min, indtil der ikke hænger dej ved en pind, når du stikker den i kagen.
Smelt smør og chokolade over svag varme. Hæld over kagen.
Sæt kagen på køl 1 times tid, så chokoladen kan sætte sig
Note: Jeg brugte stiftpiskede æggehvider, fordi jeg havde nogle tilovers fra i går, da jeg havde lavet Creme Caramel. Hvis ikke du lige har æggehvider i overskud, så brug bare et ekstra æg.
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SvarSlet