fredag den 11. april 2014

Chokoladetærte med mandelbund

Denne lækre glutenfrie tærte er bagt med inspiration fra Chocolat.dkhttp://chocolat.dk/figentaerte, men jeg har tilføjet Cocoa Barry's lækre praline-produkt, Cara Crakine, som er karamelliseret mælkechokolade med kiksestykker, som et lækkert knasende lag mellem mandelbunden og chokoladeganachen.


Chokoladeganachen er lavet af 65% chokolade fra Cocoa Barry (Alto el Sol Plantation). Så chokoladen er mørk, men ikke bitter.

Chokoladetærte med mandelbund (6-8 pers.)


Mandelbund


125 g mandler
2 spsk. fintmalet mandelmel (kan godt udelades)
30 g smør
30 g sirup
1 knivspids salt


Chokoladeganache


75 g god chokolade
3/4 dl. fløde


Fyld


85 g Cara Crakine


---ooo0ooo---


Start med bunden.


Tænd ovnen på 175 grader.


Smør en lille tærteform let.


Blend mandlerne så fint, som det er muligt.


Smelt smør og sirup over svag varme.


Hæld smør og sirup over mandlerne og rør det godt sammen til det er sammenhængende.


Fordel bunden jævnt i tærteformen med fingrene.


Bag bunden i 10-12 min, til den er gylden og virker sprød.


Kom bunden i køleskabet.


Fyld


Lun pralinefyldet over vandbad, så det bliver blødere og nemmere at fordele.


Fordel fyldet på den afkølede bund.


Lav chokoladeganache


Hak chokoladen.


Varm fløden op til lige under kogepunktet.


Hæld fløden over chokoladen og rør indtil alt chokoladen er smeltet.


Fordel ganachen på tærten.


Sæt tærten på køl dækket af folie.


Når tærten er kølet lidt af, kan den pyntes med fx frysetørrede hindbær og finthakkede pistacienødder.


---ooo0ooo---

Tærten serveres kold i små stykker og evt. med lidt creme fraiche eller vanilieis.



2 kommentarer:

  1. Øj, den ser vel nok bare god ud, som altid!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne, hvor er du sød :)
      /Lene

      Slet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!