tirsdag den 9. oktober 2012

Svampet banankage


Min familie elsker banankage. Selv er jeg ikke nogen stor fan af banankage - jeg synes, det bliver for sødt og banansmagen er ofte overvældende. Men det er en rigtig god måde at få brugt de der bananer, som er blevet lidt for brune og bløde.

Jeg blender altid bananerne, da jeg ikke kan lide at få en klump banan i munden, men det kan man jo gøre helt som man selv vil. Hvis jeg skal give kagen et lille twist, tilføjer jeg revet appelsinskal, hvilket efter min mening løfter smagen rigtigt meget. Hakkede valnødder er også lækre i en banankage - de giver kagen bid, men tilfører også lidt bitterhed, hvilket bestemt klæder den meget søde kage. Men min familie vil helst have kagen plain, så det er den opskrift I får - så må I selv eksperimentere med appelsin og nødder :o)


I den oprindelige opskrift skal kagen pyntes med chokoladeglasur (kakaopulver, flormelis og vand). Vi er nået frem til, at vi bedre kan lide kagen med lidt hakket mørkt chokolade drysset på, mens kagen endnu er lun.

Banankage

5 modne bananer
4 æg
300 g sukker
150 g smør
1 1/2 dl. kærnemælk (jeg brugte A-38)
2 tsk vaniliesukker
2 tsk natron
½ tsk salt
360 g mel
50 g havregryn

Æg og sukker rører hvidt og skummende. Smør smeltes og røres sammen med æg og sukker. Mel, havregryn, salt, vaniliesukker og natron blandes og røres forsigtigt i æggemassen skiftevis med kærnemælk, Til sidst tilsættes de blendede (mosede) bananer.

Dejen kommes op i en lille bradepande (20x30 cm) og bages ca. 35 min ved 200 grader. Kagen bliver hurtigt mørk, men skal bages længe for at være helt gennembagt (hvilket min faktisk ikke helt blev i dag), så dæk kagen med staniol de sidste 5-10 min af bagetiden.

Når kagen er bagt, kommes hakket mørk chokolade på den endnu lune kage.

4 kommentarer:

 1. Skal valnødderne ikke ind i kagen. Pg hvor mange vis det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi. Jo, hvis du gerne vil have valnødder i kagen, så jeg foreslå, at du hakker dem groft og kommer dem i dejen lige inden den kommes i ovnen. Jeg vil tro, at 75-100 g vil være passende. God bagefornøjelse :) / Lene

   Slet
  2. tak jeg puttet dem også dejen det stå bare ikke i opskriften. men super lækker må jeg sige. kan man ikke bruge mælk da det ikke er altid man har A38 i huset.

   Slet
  3. Hej Heidi. Nej, det står ikke i opskriften, fordi jeg ikke selv kommer valnødderne i kagen. Kagen bliver bedst, hvis du bruger et syrnet mælkeprodukt, som fx. A-38, kærnemælk eller ymer. Dejligt, at du kunne lide kagen 😊. /Lene

   Slet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!