lørdag den 12. januar 2013

Små chokoladelagkager med skovbærmousse

Vores søn skal konfirmeres til foråret og derfor bruger vi selvfølgelig meget tid på planlægning af festen.

Vi har nogenlunde styr på stedet og indbydelserne og vi er også enige om menuen, men der er bare så mange andre ting at tage stilling til. Èn af tingene er fx. hvad der skal serveres til kaffen.

Jeg havde forestillet mig, at jeg selv skulle lave en stor lagkage i tre lag med mandelbund nederst og så to chokoladebunde. Imellem bundene havde jeg tænkt på mousse af skovbær eller brombær og så en hvid chokoladecreme med lime, men da jeg prøvede en del af kagen af på sønnike var dommen klar - han skulle bare overhovedet ikke have lagkage! Så nu må jeg i tænketank...

Nå, men idet mindste kom der nogle ret lækre små lagkager ud af vores lille eksperiment, som resten af familien var ret vilde med.Chokoladebunden er en ret simpel chokoladekage med lidt hakket mørk chokolade i og moussen er lavet af en ½ pose frossen bærsymfoni (jordbær, hindbær, solbær, ribs, blåbær).

Chokoladekage 6-8 stk.

400 g sukker
125 g blødt smør
2 tsk vaniliesukker
1 dl kakaopulver
½ l kærnemælk
400 g mel
2 tsk natron
1/4 tsk salt
100 g hakket mørk chokolade

Ovnen tændes på 200 grader. Sukker, vaniliesukker og smør røres sammen. Mel, kakao, natron og salt blandes og sigtes i dejen. Røres i dejen sammen med kærnemælken. Dejen kommes op i en lille bradepande (20x30) og bager ca. 30 min.
Afkøles helt.

Bærmousse

150 g frosne bær
75 flormelis
Korn fra ½ vaniliestang (eller evt. en ½ tom vaniliestang)
5 blade husblas
2,5 dl. piskefløde

Husblas lægges i en skål med rigeligt koldt vand.
Pisk fløden let.
Kornene skrabes ud af en vaniliestang og mases med lidt af sukkeret. Bær og flormelis varmes op i en gryde til bærrene er bløde og har dannet meget væde. Blandingen sigtes over i en ren skål, så der ikke kommer kerner med i moussen.
Husblassen tages op af vandet og vandet presset let ud af husblassen, som herefter kommes op i den varme bær"sovs". Rør grundigt.
Kom ca. 1/3 af den kolde fløde op i den varme bærsovs og rør godt rundt. Kom herefter bær/flødeblandingen op i den piskede fløde og vend forsigtigt rundt. Bærmoussen kommes på køl i 5-10 min.

Imens stikkes de små lagkagebunde ud og deles i 2-3 små bunde.
Bunden lægges i en lille form. Der kommes mousse ovenpå og så kommer toppen på.
Kagen skal stå på køl i et par timer, indtil moussen har sat sig og man kan tage den ud af formen.

Det er nemmest at lave de små lagkager, hvis man har nogle små udstikkerforme, som man kan bruge til at holde på moussen, mens den størkner. Hvis ikke man har de små forme, så kan kagen laves i en springform (mængden af chokoladekage skal nok reduceres med 1/4, for at den passer i en springform) og så laves som en stor lagkage i stedet for.

Den søde og saftige chokoladekage smager virkeligt godt sammen med den let syrlige og kraftigtsmagende bærmousse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!