søndag den 20. september 2015

Chokoladekage med rødbede.


Okay, tænker du nok...nu bliver det vist en smule for sært. Og indrømmet, det lyder sært med rødbeder i en kage. Men rødbederne virker ligesom gulerødderne i en gulerodskage; de bidrager med sødme og fugt, så man kan spare på sukker og fedtstof og samtidigt få en virkeligt lækker kage.


Der er flere forskellige opskrifter på nettet på chokoladekage med rødbede. Denne her er fra Familie Journalen. Jeg har reduceret lidt i sukker- og fedtstofmængden og så har jeg smeltet chokoladen frem for at kommet hakket chokolade i - det giver en kage, som er lidt brownieagtigt, dejlig fugtig og sprød på toppen.

Så næste gang I har lavet bagte rodfrugter, så gem et par rødbeder og bag en lækker chokoladekage!


Chokolade med rødbede

3 store æg
250 g sukker
200 g fintrevet rødbede
100 g smør
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniliesukker
5 spsk. kakao
1/4 tsk. salt
100 g chokolade

Tænd ovnen på 170 grader.

Kom bagepapir i bunden af din springform og smør siderne.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt sammen med vaniliesukker og salt.

Smelt imens smør og chokolade og vend det herefter i æggesnapsen.

Bland mel, kakao og bagepulver. Sigt det i dejen og vend rundt.

Vend til sidst de revne rødbeder i dejen.

Kom dejen op i springformen og bag 40-45 min.

Køles af på bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!