De lækreste gulerodsbrud!
Der er lidt arbejde i at lave dem, men det er det hele værd efter min mening.
Rigtig god fornøjelse!
Gulerodsbrud (16 store eller 20 små)
30 g gær
5 1/2 dl. lunkent vand
250 g fuldkornsmel (fx. fuldkornshvedemel eller fuldkornsspelt)
650 g hvedemel
30 g havregryn
2 tsk salt
40 g sukker
50 g smør
2 æg
3 store revne gulerødder
75 g solsikkekerner
- Rør gæren ud i det lunkne vand
- Tilsæt mel, havregryn, sukker og salt
- Rør sammen (dejen er klistret og det er OK)
- Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt (dejen er nu meget blød)
- Tildæk dejen og sæt til hævning et lunt sted i en time.
- Hæld den hævede dej ud på et meldrysset bord.
- Ælt lidt mel i dejen, så den ikke er klistret længere, men dejen må ikke være tør.
- Form dejen til en kugle og lav en fordybning i midten af kuglen.
- Slå æggene ud i fordybningen
- Kom de revne gulerødder og kerner op til æggene
- Fold sidderne af dejen ind over æg, gulerødder og kerner.
- Tag en stor kniv eller en metaldejskraber og hak dejen i mindre stykker, mens du samtidigt folder dejen ind over sig selv, så fyldet bliver fordelt jævnt i dejen.
- Del dejen i 16 stykker og løft dem forsigtigt over på en bageplade - stil dem med god afstand.
- Efterhæver 45 min - 1 time.
- Bages i 18-20 min ved 225 grader
- Køles af og spises med koldt smør
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!