søndag den 23. april 2017

Saftig kage med squash - uden smør!Det er jo egentlig nemt nok at bage en god kage, når man må fylde den med smør, fløde og chokolade, men hvordan laver man en kage, som folk også vil gide at spise, når man sparer på ovennævnte?

Først og fremmest er det vigtigt, at finde noget, der kan erstatte smagen af fedt og chokolade. Det kan fx. være krydderier og skal fra citrusfrugter.


Det er også ret vigtigt, at kagens konsistens er blød og lækker. Man kan sagtens bage kager helt uden fedtstof. De har bare en tendens til at blive lidt gummiagtige i konsistensen og er allerbedst som fx. lagkagebunde. Men vil man gerne have en kage, som har en blød og saftig konsistens, så kan man fx. tilsætte kærnemælk til dejen. Olie kan bruges som erstatning for smør og her er det ikke nødvendigt med ret meget olie; 1/2 dl. er ofte nok til en hel kage.


I dag har jeg bagt en squashkage - det er altid en god ide, at tilsætte frugt og grønt til kager uden ret meget fedtstof, da de er med til at gøre kagen lækker saftig. Jeg har tilsæt lidt revet limeskal som smagsgiver - det løfter virkeligt smagen, men kan du ikke finde lime, så brug fx. appelsin- eller citronskal.

Kagen er tæt og fyldt med smag, så et enkelt stykke er nok til at tilfredstille kagetrangen - for selv om kagen er fedtreduceret, så indeholder den stadig en del kalorier og kan ikke bare spises uhæmmet.Squashkage (12 personer)

3 æg
1/2 dl smagsneutral olie
350 g rørsukker
250 g mel
1 dl kærnemælk
1 tsk bagepulver
1/2 tsk. natron2 tsk kanel
1 tsk ingefær
½ tsk salt
300 g groftrevet squash
revet skal af 1 lime


 1. Tænd ovnen på 190 grader.
 2. Vask og riv squashen.
 3. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør sidderne.
 4. Pisk æg og sukker.
 5. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du pisker.
 6. Vend mel, bagepulver, natron, salt og krydderier i dejen.
 7. Rør kærnemælk i.
 8. Tilsæt de revne squash.
 9. Kom dejen i springformen.
 10. Bag kagen i ca. 60 min - dæk kagen med staniol de sidst 10-15 min, hvis den bliver meget mørk på toppen.
 11. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tip:
Hvis du ikke er helt fedtforskrækket, kan kagen serveres med en flødeostefrosting - se her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!