Hun havde en ret stor køkkenhave med mange bærbuske og ikke mindste æbletræer. Når æblerne var blevet plukket af træet, blev de opbevaret i hendes værksted, som derfor altid duftede helt fantastisk af lækre æbler - og derfor kan jeg simpelthen ikke gå forbi duftende æbler i dag uden at skulle købe nogle med hjem. Og når man så er kommet til at forkøbe sig i lækre æbler, hvad gør man så? Jo, man bager da en æbletærte med smuldredej - det er noget af det lækreste og rent faktisk også rigtigt nemt, så bare giv jer i kast med at bage..
I denne opskrift er der drysset en blanding af brun farin og kanel udover æblerne og samme blanding er også kommet i smuldredejen, så æbletærten får en lidt krydret og sirupsagtig smag.
Velbekomme!
Krydret æbletærte med smuldredej
5 store syrlige æbler
1 spsk brun farin
½ tsk kanel
100 g mel
1 spsk brun farin
75 g sukker
30 g kokosmel
½ tsk kanel
75 g smør
Æblerne skrælles og skæres i både. Fordeles i et smurt tærtefad.
Brun farin og kanel blandes og drysses over.
Bland mel, sukker, brun farin, kokosmel og kokos. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
Når det har konsistens som havregryn, drysses det over æblerne.
Tærten bages ved 200 grader i ca. 30 min.
Smager dejligt med creme fraiche til, men er rigtig god med vanilieis til..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!