tirsdag den 12. marts 2013

Børnenes favorit - pølsehorn

Nå, ja - ikke kun børnenes. Vi voksne synes faktisk også, at de er vildt hyggelige.


De er supergode at have i fryseren. Hvis man tager dem op om morgenen og lægger dem i madpakken, så er de lige tilpas tøet op til frokost. Og de er nemme at tø op til en eftermiddagssnack.

Jeg tager udgangspunkt i opskriften fra Arla, men har tilsat lidt groft mel, havregryn og nogle hørfrø - og så selvfølgelig røde pølser fra Theilgaard ;o)

Pølsehorn 24 stk.

25 g gær
4 dl mælk
1 dl A-38
1/4 dl flydende margarine
2 tsk sukker
2 tsk salt
100 grahamsmel
100 havregryn
50 g hørfrø
600 g hvedemel

8 pølser

Lun mælken. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt A-38 og margarine.
Tilsæt grahamsmel, havregryn, hørfrø, salt og sukker.
Tilsæt 2/3 af melet og ælt dejen sammen.
Tilsæt resten af melet, indtil dejen er glat og smidig.

Lad dejen hæve lunt i 1 time.

Skær hver pølse ud i 3 stykker - 24 stk. i alt.

Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del den i 3 lige store stykker.
Rul hvert stykke ud til en cirkel og del dejen i 8 trekanter.

Placer en pølse i hver trekant (i den brede ende) og tril udefra og ind, sådan at dejen bliver et horn.

Sæt hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve 30 min.

Tænd ovnen på 225 grader.

Pensl hornene med sammenpisket æg.

Bag hornene i 15 min.

Og prøv så at se, om I kan lade være med at spise alle hornene på én gang ;o)...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!