Inden vi gik, gik vi lige i tur rundt i haven og jeg beundrede deres flotte rabarber. Min have ligger lidt brak, så jeg har intet spiseligt i haven, hvilket godt kan ærgre mig. Jeg fik lov til at plukke lidt af rabarberne, så jeg skyndte mig hjem og bagte en rabarberkage.
Rabarberkage
250 g rabarber
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. sukker
80 g blødt smør
280 g sukker
240 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1/2 tsk vaniliepulver
2 æg
1 1/2 dl mælk
Rens rabarberne og snit dem i 1 cm stykker. Kom dem i en skål og drys med en blanding af sukker og kartoffelmel.
Tænd ovnen på 190 grader. Kom bagepapir i en springform.
Rør sukker og det bløde smør.
Tilsæt vanilie.
Tilsæt æggene og pisk grundigt indtil massen er lys og skummende.
Bland mel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen sammen skiftevis med mælken.
Kom dejen op i springformen og fordel rabarberne ovenpå - pres dem evt. lidt ned i dejen.
Bag kagen 40-45 min.
Afkøles og serveres med kold creme fraiche rørt med lidt vaniliepulver.
Den ser lækker ud :-) Der er bare ikke noget bedre end bagværk med rabarber!
SvarSletHej Heidi. Kunne ikke være mere enig :). /Lene
Slet