søndag den 11. maj 2014

Lagkage med jordbær og chokoladebunde

Lige før påske havde min datter fødselsdag.

Og når man har fødselsdag, så skal man have en kage.


Jeg havde store planer om lyse bunde med solbærmousse og Toblerone creme, men den unge dame ved godt, hvad hun vil, så i stedet blev det til mørke drømmekagebunde med jordbærmousse smurt op med hvid chokolade ganache, hvilket faktisk også er en helt okay kombination....;o)

Jeg lavede tre bunde, hvor jeg lagde den samme jordbærmousse imellem med den forskel, at jeg imellem den ene bund også blandede friske jordbær i små tern i moussen og i mellem den anden bund blandede hvide chokoladeknapper (fra Cocoa Barry - de er så lækre!) i moussen.

Det tager tid at lave en lagkage med hjemmebagte bunde og mousse, så du kan med fordel starte et par dage før.

Bunde kan sagtens bages to dage inden kagen skal spises.

Mousse kan laves dagen før, hvor man også samler kagen.

Kagen pyntes på selve dagen.


Mørke drømmekagebunde (3 bunde)

220 g hvedemel
250 g sukker
50 g smør
3 æg
2 dl. mælk
30 g kakaopulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
1/4 tsk. salt


Tænd ovnen på 200 grader.


Gør en springform klar (ø20 cm).


Rør det bløde smør og sukkeret sammen. Tilsæt vaniliesukker og salt.


Tilsæt æggene og piske grundigt.


Bland mel, kakao og bagepulver. Sigt det ned til æggene.


Vend melet i sammen med mælken.


Kom dejen op i springformen og bag kagen i 30-35 min til den er gennembagt.


Lad kagen køle helt af på en bagerist.


Hvid chokolade ganache


200 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
1/4 tsk. vaniliepulver


Hak den hvide chokolade fint.


Varm fløden op til lige under kogepunktet.


Hæld fløden over den hakkede chokolade og vanilien.


Rør i massen indtil al chokoladen er smeltet.


Dæk skålen med film og kom på køl i mindst 4 timer og gerne til dagen efter.


Når ganachen skal bruges, så piskes den let med en elpisker indtil den er blevet tyk og cremet. Pas på ikke at piske for meget for så skiller den og er lige til at smide ud.


Jordbærmousse


400 g frosne jordbær
50 g flormelis
Korn fra 1 vaniliestang
5 dl. piskefløde
5 blade husblas


100 g friske jordbær i små tern
100 g hvide chokoladeknapper eller hakket hvid chokolade


Læg husblassen i blød i rigeligt vand.


Kom de frosne jordbær i en gryde med flormelis og vaniliekornene og den tomme vaniliestang.


Lad det simre ved lav varme indtil alle jordbærrene er bløde og der ligger en masse væske i bunden af gryden. Si jordbærrene fra og kom væsken tilbage i gryden og lad det simre let.


Pisk fløden til let skum.


Knug vandet af husblassen og kom det op til den varme jordbærsirup. Rør hurtigt rundt, mens husblassen smelter.


Nu skal moussen samles:


Kom 2-3 store skefulde af den kolde flødeskum op til jordbærmoussen og rør godt rundt.


Kom herefter jordbær mv. op i resten af flødeskummet og vend forsigtigt rundt indtil massen er fuldstændig homogen.


Fordel moussen i to skåle og tilsæt jordbær i den ene skål og hvid chokolade i den anden.


Samling af kagen

Når kagen er afkølet og moussen lavet, skal bundene deles.


Jeg synes, at det er nemmest at dele bundene med en savtakket kniv, som jeg skærer med langs kanten af kagen og efterhånden kommer længere og længere ind mod midten til kagen er skåret hele vejen igennem.


Del kagen i 3 dele - hvis toppen er meget hvælvet, så skær toppen af, så du har en plan overflade.


Læg den nederste bund på dit kagefad - lad ringen fra springformen stå på fadet og brug det til at holde kagen sammen, indtil moussen har sat sig.


Fordel mousse fra den ene skål på bunden.


Læg den midterste bund ovenpå. Fordel resten af moussen herpå. Læg den sidste bund på.


Stil kagen på køl.


På dagen:


Tag kagen ud fra køl.


Pisk den hvide chokolade ganache til en tyk creme. Fordel cremen på kagens top og sider.


Rul marcipanen ud til en aflang form, der ca. er 1 cm. højere end kagen og lang nok til at nå rundt om kagen (afhænger af størrelsen på din springform).


Placer marcipanen som et bælte på kagens sider.


Pynt kagen med flødeskum og jordbær.


Sættes på køl indtil den skal serveres.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!