onsdag den 31. december 2014

Nytårsdessert: Creme brulee med sprøde lakrids tuiles og jordbærketchup

Har I bestemt jer for en nytårsdessert?

I år bliver vores en fløjlsblød creme brulee med sprøde lakrids tuiles og verdens nemmeste jordbærsauce.

Opskriften på creme brulee har jeg fundet hos Copenhagen Cakes.


I ønskes alle et godt nytår!

Creme brulee (6-8 pers.)

½ l fløde
2 dl mælk
1½ vaniliestang
150 g sukker
3 æg

sukker (til at karamellisere)

Varm fløde, mælk, sukker og vaniliekorn op til kogepunktet. Tilsæt også de tomme vaniliestænger.

Tag gryden af varmen og køl af til omkring 50 grader (måles nemt med et digitalt stegetermometer).

Pisk æggene i (det er nemmest med past. æg). Pisk meget grundigt, så ikke æggene bliver til røræg.

Sigt blandingen op i en kande.

Fordel blandingen i ramekiner eller flade creme brulee skåle.

Bag creme brulee'erne i vandbad ved 150 grader i 30-35 min. De skal være faste, men må gerne blævre lidt.

Køl ned og dæk med plastfolie.

Kommes på køl - gerne til dagen efter.

Sprøde lakridstuiles 12 stk.

50 g blødt smør
50 g flormelis
50 hvedemel
ca. 1 past. æggehvide
2 tsk. lakridspulver

Tænd ovnen på 165 grader og gør to bageplader klar med bagepapir.

Rør smør, flormelis og mel.

Tilsæt æggehvide indtil dejen er blød og glat.

Læg dejen i små klatter på bagepapirer og bred det ud med en paletkniv.


Drys med lakridspulveret.


Bag en plade ad gangen i 6-8 min til kagerne er gyldne i kanten.


Straks kagerne kommer ud af ovnen, kan man lægge dem over en kagerulle, indtil de er kolde - så får de en festlig facon.


Opbevares i en lufttæt beholder til de skal serveres.




Jordbærketchup


1 pose frosne jordbær
4-5 spsk. flormelis


Tag jordbærrene op af fryseren ca. ½-1 time før de skal bruges.


Kom jordbær og flormelis i en blender og kør til en tyktflydende "ketchup".


Serveres straks.


Servering:


Drys 1 tsk. sukker på creme brulee'en.


Brænd sukkeret med en gasbrænder eller sæt dem i ovnen i iskoldt vandbad og gril dem - hold øje med at sukkeret ikke brænder!


Server creme brulee'en med de sprøde tuiles og jordbærketchuppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!