søndag den 28. december 2014

Nytårsdessert: islagkage med nøddebunde

Som lovet kommer her et forslag til nytårsdesserten.


Islagkage er en klassiker, som er nem at lave, kan forberedes i god tid forinden nytårsaften og som altid smager dejligt.


Islagkagen består af to lag - et lag flødechokoladeis og et lag kirsebæris. I bunden er der en nøddemarengs og imellem de to lag er der ligeledes en nøddemarengs. Islagkagen er pyntet med smeltet chokolade og syltede kirsebær.


Nytårsislagkage med nøddebunde 1 stk.

Start med at lave nøddebundene:

Nøddebunde 2 stk.

150 finthakkede mandler
150 g sukker
3 æggehvider

Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i bunden af en springform, hvor siderne er smurte og drysset med mel

Pisk æggehvider næsten stive.

Tilsæt sukker og pisk til sukkeret er opløst og marengsen er glat og smidig.

Hak mandlerne i en minihakker og vend dem forsigtigt i marengsmassen.

Del marengsmassen i to og bag bundene af to omgange ved 175 grader i 15-20 min.

Lad bundene køle helt af på en bagerist og fjern forsigtigt papiret (hvis de går lidt i stykker, så betyder det ikke så meget, for man kan ikke se bundene - kun smage dem).

Parfait-is

4 past. helæg
200 g sukker
½ liter piskefløde
korn fra ½ vaniliestang

100 g lys chokolade
50 g mørk chokolade

ca. 2 dl. kirsebærsauce (uden bær)

Pisk æg, sukker og vanilie lyst og skummende.

Pisk fløden til den er letpisket.

Vend flødeskummet rundt i æggesnapsen.

Del massen i to skåle.


Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt den hurtigt til den ene skål.


Tilsæt kirsebærsaucen til den anden skål (rør ca. 1 dl. ud i isen og hæld resten af kirsebærsaucen i, i en tynd stråle, så isen får en marmoreret effekt).


Sæt skålene på frys 30-45 min.


Samling


For en springform med film, sådan at der stikker 10-15 cm. film ud over kanten.


Læg en nøddebund i springformen.


Tag chokoladeisen ud af fryseren og rør den igennem. Hæld chokoladeisen op i springformen.


Læg den anden nøddebund over chokoladeisen.


Tag kirsebærisen ud af fryseren og rør den igennem. Hæld kirsebærisen op i springformen.


Bank springformen let i bordet og dæk isen med den overskydende film.


Kom isen i fryseren i 4-5 timer (eller til næste dag).


Pynt


200 g mørk chokolade
Kirsebær


Smelt den mørke chokolade over vandbad (kan evt. tempereres, hvis man gider besværet).


Tag islagkagen ud af fryseren, tag filmen af den og placer den på et fad.


Hæld den varme chokolade over isen og bred den hurtigt ud med en paletkniv.


Pynt med kirsebær.


Isen kan serveres straks eller kommes retur i fryseren dækket af film, indtil den skal spises.


Tip:


Islagkagen tages ud af fryseren ca. 30 min før servering og sættes i køleskabet.











2 kommentarer:

  1. Wow! super lækker islagkage, lige til at spise :) og sikke nogle flotte farver den har. Det må ha taget lang tid at lave den.. Jeg har selv lige skrevet et indlæg, dog om røreskåle, du er mere end velkommen til at tage et kig :) http://cribs.dk/de-3-bedste-roereskaale-2016/
    God dag! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Morten. Tak for de pæne ord :).
      Jeg kigger over på din side en dag.
      /Lene

      Slet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!