søndag den 24. november 2013

Hurtige chokolademuffins og chokoladekage med kirsebær



Hvad gør man, når man har besøg af tre lækkersultne fodboldpiger?

Man laver da nogle hurtige chokolademuffins!

Hurtige chokolademuffins ca. 20 stk. eller 12 små og 1 kage i tærteform

300 g sukker
1 dl. flydende bagemargarine
2,5 dl. yoghurt naturel, tykmælk eller kærnemælk
1 dl. mælk
400 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl. kakao
2 tsk. vaniliesukker
100 g hk. chokolade (hvis du bruger mørk chokolade, bliver kagen let bitter, hvis du bruger lys chokolade, bliver den sødere)

Tænd ovnen på 200 grader og gør muffinsformene klar.

Rør sukker og margarine godt sammen.

Bland mel, kakao, bagepulver, natron, vaniliesukker og hakket chokolade.

Tilsæt de tørre ting til margarine og sukker. Tilsæt yoghurt og mælk og rør sammen.

Kom dejen i muffinsformene.

Bag muffins'ene i 15-20 min.

Køles af på en bagerist.

De her muffins holder sig friske rigtig længe og bliver faktisk bare mere svampede og smagfulde dagen efter at de er bagt - hvis ellers de ikke er spist inden da....!

Jeg bagte muffins af ca. halvdelen af dejen. Til den sidste halvdel tilsatte jeg et glas syltede kirsebær og bagte kagen i en tærteform i 25-30 min.  Det smager vildt lækkert med de søde/syrlige kirsebær til den søde og let bitre chokolade. Kagen er næsten brownieagtig, men bliver ikke sprød på toppen.


Ser den ikke lækker ud?
Og den er så nem at lave!

4 kommentarer:

  1. Lyder så lækkert med kirsebærene deri, de må gå perfekt med deres mørke og søde smag, til det bitre kakao (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne. Du har fuldstændigt ret! Det er så lækkert med kirsebærrene sammen med det bitre kakao. Uhmm 😉. Tak for din kommentar.
      /Lene

      Slet
  2. Øv bøv... Ikke nogen succes. De blev tunge og klistrede... :(

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Anonym. Ærgeligt, at du ikke fik en god oplevelse med kagerne. De bliver dog svampede og ikke specielt luftige. Måske de skulle have lidt længere tid i din ovn?
      /Lene

      Slet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!