søndag den 17. november 2013

Sunde knækbrød

I sidste uge havde min datters klasse et Go Cook arrangement. Det var vores lokale Superbrugs, der sammen med diætist Anne W. Ravn, stod for arrangementet, hvor børnene sammen med Anne W. Ravn og medarbejdere fra Superbrugsen lavede sundt mad med mange grøntsager til os forældre.

Forældrene var inviteret til foredrag kl. 16.00 og bagefter skulle vi smage på det lækre mad, som børnene havde lavet til os. De havde bl.a. lavet en rigtig lækker grøntsagssuppe af rodfrugter, en knasende salat med spidskål, græskarkerner og bacon og en lækker pizza med grov bund. Vildt lækkert og meget inspirerende.

Alle børnene fik et signeret eksemplar af Anne W. Ravns kogebog: Grove løjer - og det er fra denne, at opskriften på de sunde knækbrød stammer.

Min datter fik helt selv lov at bestemme, hvilke kerner og gryn, der skulle i knækbrødene, så det var hendes knækbrød. Vi gav knækbrødene et lille drys salt ovenpå inden i kom i ovnen - det er vildt lækkert (og måske ikke helt så sundt....)!

Sunde grove knækbrød
Der er kun 1 spsk. olie i knækbrødene og ikke så mange kerner, som man ellers tit ser i opskrifter på knækbrød, så kalorieindholdet er ikke så højt. Men da der ikke er meget olie i, skal dejen rulles meget tyndt ud, da knækbrødene ellers ikke bliver sprøde. Det var ikke alle vores knækbrød, der blev helt sprøde, men de smager rigtig godt og jeg tror bestemt, at vi skal bage dem igen.

Knækbrød ca. 60 stk. (små)

300 g fuldkornsspeltmel
125 g hvedemel
125 g kerner og gryn (vi brugte sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og havregryn)
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. groft salt
1 spsk. neutral olie
3 dl vand

Tænd ovnen på 225 grader.

Bland alle de tørre ingredienser.

Tilsæt olie og 2½ d vand. Rør sammen. Tilsæt den sidste ½ dl vand, hvis det er nødvendigt.

Dejen skal ikke æltes for meget - glutenet skal helst ikke aktiveres.

Del dejen i to stykker og rul det meget tyndt ud på et meldrysset bord - husk også at komme lidt mel på din kagerulle, så dejen ikke hænger fast i kagerullen.

Skær eller stik knækbrødene ud og kom dem på en bageplade med bagepapir.

Kværn en smule salt over knækbrødene.

Bages i 10-12 min. ved 225 grader til de er let gyldne.

Køles af på en bagerist.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!