Dette brød er jeg, til forskel fra det sidste brød jeg bagte, ret godt tilfreds med.
Det er luftigt, har god smag, sej krumme og sprød skorpe.
Opskriften giver enten 1 stort brød eller 2 små.
Jeg synes, at det er nemmere at bage to små brød - så er man sikker på at brødet er gennembagt uden at skorpen er blevet brændt.
Surdejsbrød med fuldkornshvedemel 2 stk
1½ dl surdej
3½ dl vand
1 ært gær
2 tsk salt
1 spsk honning
150 g fuldkornshvedemel
475 g hvedemel
Rør gæren ud i vand og tilsæt surdej. Tilsæt fuldkornsmel, mel, salt og honning og rør dejen sammen til en sammenhængende dej - denne dej rørte jeg i hånden.
Kom dejen op i en skål smurt med olie og dæk skålen til. Sæt skålen i køleskabet natten over.
Næste dag:
Tag dejen ud af køleskabet. Hæld forsigtigt ud på et stykke meldrysset bagepapir.
Del dejen i to dele. Form delene til aflange brød ved at folde dejen ind over sig selv 2-3 gange.
Kom dejen i to brødforme (kan også sagtens bages uden form) og lav et snit på langs i dejen.
Lad dejen hæve i 2-3 timer på køkkenbordet.
Opvarm ovnen til 250 grader og sæt brødene i ovnen på en varm bageplade. Bag 15 min ved 250 grader og skru herefter ned til 210 grader og bag i 15 min. Brødene kan evt. tages ud af formene de sidste 5 min.
Når brødene er færdigbagte, køles de af på en bagerist inden de spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!