søndag den 10. maj 2015

Havregrødskage

Havregrødskagen er en rigtig lækker bradepandekage, som holder sig svampet og frisk i lang tid. Faktisk er den  næsten bedre på andendagen end når den er friskbagt.




Jeg har reduceret lidt i sukker- og fedtstofmængden og det klarer kagen fint - smagen er stadig god og konsistensen er svampet.



Havregrødskage (lille bradepande ca.  30 stk)


3 dl. havregryn
4,5 dl. vand
½ tsk salt


Koges til grød og afkøles.


4 æg
200 g brun farin
100 g sukker
125 g smeltet smør
360 g hvedemel
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver


Tænd ovnen på 200 grader.


Æg piskes luftige med farin og sukker.


Det smeltede smør tilsættes og der piskes igen.


Bland mel, natron, bagepulver og kanel og vend i dejen.


Tilsæt den afkølede havregrød.


Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom dejen heri.


Bages i 25-30 min. ved 200 grader.


Afkøles og pyntes fx med sigtet flormelis og kakao eller med chokoladeglasur.


Tip:
Tilsæt 100 g hakket mørk chokolade til dejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!