Havregrødskagen er en rigtig lækker bradepandekage, som holder sig svampet og frisk i lang tid. Faktisk er den næsten bedre på andendagen end når den er friskbagt.
Jeg har reduceret lidt i sukker- og fedtstofmængden og det klarer kagen fint - smagen er stadig god og konsistensen er svampet.
Havregrødskage (lille bradepande ca. 30 stk)
3 dl. havregryn
4,5 dl. vand
½ tsk salt
Koges til grød og afkøles.
4 æg
200 g brun farin
100 g sukker
125 g smeltet smør
360 g hvedemel
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 200 grader.
Æg piskes luftige med farin og sukker.
Det smeltede smør tilsættes og der piskes igen.
Bland mel, natron, bagepulver og kanel og vend i dejen.
Tilsæt den afkølede havregrød.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom dejen heri.
Bages i 25-30 min. ved 200 grader.
Afkøles og pyntes fx med sigtet flormelis og kakao eller med chokoladeglasur.
Tip:
Tilsæt 100 g hakket mørk chokolade til dejen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!