lørdag den 7. november 2015

Kanelkage til 7.X.



7.X. skal have deres første klassearrangement i dag. Og til en klassearrangement hører selvfølgelig kage.

Kanelkage med kaffe/kakaoglasur er min datters yndlingskage, så det er selvfølgelig den jeg bager til hendes klasse.

Der er ingen æg i kagen og dejen kan bare røres sammen med en grydeske, så det er måske verdens nemmeste kage og den man nemt kan ty til, hvis barnet først kommer i tanke om at de skal have kage med aftenen inden arrangementet.

Og så smager den forrygende; svampet kage med mild kanel smag og den skønneste kakaoglasur med kaffesmag.

Den holder sig frisk i lang tid, så kagen kan sagtens bages dagen inden, den skal spises.



Kanelkage 

125 g smeltet smør
400 g sukker
2-3 tsk. kanel
2 tsk. natron
400 g mel
1/2 l. kærnemælk (eller andet surmælksprodukt)

Glasur

50 g smeltet smør
250 g flormelis
2 tsk. vaniliesukker
1 spsk. kakao
4 spsk. varm kaffe

Først laves kagen:

Tænd ovnen på 200 grader.
Kom bagepapir i en lille bradepande.
Bland smør, sukker og kanel.
Bland mel og natron og tilsæt det skiftevis med kærnemælken.
Rør sammen til dejen er glat og uden klumper.
Kom dejen op i bradepanden og bag den i 25-30 min.

Lad kagen køle af en halv times tid.

Sådan laves glasuren:

Smelt smøret.
Tilsæt vaniliesukker og kakao.
Tilsæt flormelis og kaffe og rør det hele godt sammen, indtil der ikke er flere klumper.

Hæld den varme glasur udover den afkølede kage. Pynt med krymmel, små crisp kugler eller måske hakkede hasselnødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!