torsdag den 31. januar 2013

Sandkage med citron og birkes

Endnu en skøn kage inspireret af Kagedage fra Hummingbird Bakery, men tilpasset mit køkken.

Kombinationen kage og birkes lyder måske en anelse underlig, men er helt fantastisk. Birkes i kage smager slet ikke som birkes oven på et rundstykke. Og kagen er bare ekstrem citronagtig og saftig, takket være den lækre citronsirup, den varme kage skal overhældes med.



Det er ikke sidste gang, jeg har bagt den kage.

Sandkage med citron og birkes

190 g blødt smør
190 g sukker
190 g hvedemel
3 store æg
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk revet citronskal (brug øko-citroner eller vask citronerne rigtigt godt)
4 spsk blå birkes
1½ spsk mælk
80 g creme fraiche, yoghurt eller andet surmælksprodukt

Tænd ovnen på 170 grader.
Smør en sandkageform med en smule smør og drys efterfølgende formen med mel.

Rør sukker med det bløde smør.

Kom æggene i, én af gangen og pisk godt med elpisker indimellem.

Sigt melet, bagepulver og salt sammen i en skål.
Bland birkes og citronskal i melet.

Rør melblandingen i af 3 gange.
Efter anden gang mel tilsættes mælken.

Efter sidste gang mel tilsættes cremefraiche.

Kom dejen op i den smurte form og put kagen i ovnen.

Bages ca. 45-50 min.

Citronsirup

Saft fra 1 citron
1 dl. vand
50 g sukker

Citronsaft, vand og sukker kommes i en lille gryde og bringes i kog. Koges indtil mængden af sirup er halveret (ca. 5-10 min).


Den færdigbagte kage tages ud af ovnen og prikkes i overfladen med en gaffel.

Herefter overhældes den varme kage med citronsiruppen - kagen skal blive formen.

Når kagen er kølet næsten af, kan den tages ud af formen...og spises!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!