Så er det heldigvis igen blevet sæson for danske æbler og hvilken bedre anvendelse er der til et lækkert sødt/syrligt dansk æble end at komme det i en skøn æblekage bestående af en sandkagedej med malede hasselnødder, som jo også er indbegrebet af dansk efterår?
Jeg kan i hvert fald næsten ikke komme i tanke om en bedre måde...det skulle da lige være en lækker crumble pie, en gammeldags æblekage med fløde og makroner eller bare helt friske, skåret i både og serveret med kærlighed..
Som I nok kan høre, så er jeg forelsket i danske æbler og jeg benytter enhver lejlighed til at købe mig til store poser æbler, som ligger og dufter i hele mit hus - skønt!
Dagens æblekage er en sandkagedej med malede hasselnødder, hvor der er stukket tynde æblebåde ned i dejen. Dejen er smukt vanillie- og hasselnøddeprikket og er lækker svampet af æblerne.
Inden kagen kommes i ovnen, drysses den med lidt rørsukker, så overfladen bliver gylden og sprød - hold godt øje med kagen undervejs, da sukkeret godt kan blive brændt. Kagen kan evt. dækkes med et stykke stanniol.
Æblekage med hasselnødder
175 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
175 g hvedemel
50 g fintmalede hasselnødder
1 tsk bagepulver
1½ spsk rørsukker
2 store danske æbler.
Tænd ovnen på 175 grader.
For en springform med bagepapir.
Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene og pisk til massen bliver lysere.
Tilsæt mel, hasselnødder og bagepulver. Vend melet i dejen.
Kom dejen op i springformen.
Tryk æblebådene ned i dejen - dejen behøver ikke dække helt. Drys kagen med rørsukker.
Bag kagen i 35-45 min. Hvis den bliver for mørk pga. sukkeret, så dæk den med stanniol.
Nyd lun med kold fløde eller creme fraiche til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!