Der er yoghurt i bollerne, hvilket også er med til at gøre bollerne saftige og holde dem længere friske.
Så alt i alt nogle skønne boller, som du kan spise med god samvittighed - men måske ikke med helt så meget smør, som her på billedet.
Orange yoghurtboller ca. 20 stk
25 g gær
3 dl. lunkent vand
3 dl.yoghurt
200 g fuldkornsspeltmel (eller noget andet fuldkornsmel)
100 g speltbageblanding fra Urtekram
100 g havregryn
7-800 g hvedemel
1 spsk. honning
2½ tsk. salt
1 spsk. honning
4 store revne gulerødder
Sæt speltbageblandingen i blød i kogende vand i mindst 10 min. Bageblandingen består bl.a. af speltgryn og hele speltkerner og kan selvfølgelig sagtens erstattes af fx.havregryn og knækkede hvede- eller rugkerner. Husk blot at sætte kernerne i blød inden du bruger dem, for ellers er de så hårde, at du knækker tænderne på dem!!
Skræl og riv gulerødderne groft.
Bland lunkent/varmt vand med yoghurt sådan at blandingen er håndvarm.
Rør gæren ud i den lunke yoghurt/vandblanding.
Hæld vand fra bageblandingen og kom det op til gæren. Kom havregryn, fuldkornsmel, 2/3 af hvedemelet, salt, honning og gulerødder i.
Rør dejen sammen og tilsæt resten af melet lidt efter lidt indtil dejen er glat og smidig, men ikke tør.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.
Ælt herefter dejen på et bord drysset med lidt mel og del dejen i to stykker.
Fold hver dejklump til en aflang pølse og del denne i to dele, trilles let og igen deles i 5 stykker.
Tag nu en af de små stykker, sno den let og bind ligesom en lille knude på pølsen.
Sæt bollerne til hævning på en bageplade, dækket med et viskestykker, i ca. 30 min.
Bollerne pensles med æg og drysses med solsikkekerner.
Bag bollerne ved 225 grader i 15-17 min. til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem under bunden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!