tirsdag den 25. februar 2014

Hummingbirds kaffekage

På mit første job, fik jeg engang at vide, at jeg nok skulle lære at drikke kaffe,  når jeg blev voksen.

Jeg var dengang 21 og lige startet i lære. Jeg var genert og usikker og det eneste jeg ville var at gøre mit arbejde så godt som muligt, så der blev lagt mindst muligt mærke til mig. Jeg sagde ikke min kollega, der kom med udsagnet om kaffe og min modenhed, imod, men jeg tænkte mit!

Jeg elsker duften af kaffe og smagen af kaffe i chokolade og kage, men jeg kan ikke drikke en kop kaffe. Jeg har prøvet - jeg føler mig snydt, når jeg får en tår af den bitre drik, som for mig smager af jord og slet ikke så lækkert og aromatisk, som det dufter.

Den her kage kommer fra The Hummingbird Bakery kagebog - min seneste nyerhvervelse. Den har en delikat smag af kaffe og kakao og er rigtig lækker med en skøn, blød flødeostefrosting med kaffe.


Kagen blev desværre lidt tør - jeg ved ikke, om jeg måske bagte den et par minutter for lang tid eller om det var fordi jeg kom en anelse mere kakao i dejen end der stod i opskriften. Jeg skriver opskriften, som den står i bogen (bortset fra, at jeg har halveret opskriften) - prøv dig frem med bagetiden.



Èn ting er helt sikkert - det er ikke sidste gang, jeg har bagt kaffekagen!


Kaffekage 1 stk. i tærteform
225 g blødt smør
225 g sukker
4 æg
225 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. kakaopulver (jeg tilsatte 1 spsk.)

Kaffeekstrakt
1 spsk. frysetørret kaffe
3/4 dl vand

Pynt
25 g hakket mørkt chokolade
1 tsk. kakaopulver


Lav kaffeekstrakten ved at koge kaffe og vand i en kasserolle indtil mængden er halveret.
Lad ekstrakten køle af.
Tag ½ spsk. fra til glasuren


Tænd ovnen på 170 grader.


Smør en tærteform eller springform og drys den med lidt mel.


Rør sukker, smør og kaffeekstrakt sammen. Husk at holde lidt ekstrakt tilbage til glasuren.


Tilsæt æggene én af gangene og pisk grundigt.


Bland mel, bagepulver og kakao. Sigt det ned til æg og smør.


Vend forsigtigt melet i.


Rør til alt melet er fordelt.


Hæld dejen i den smurte og melede form.


Bag kagen i 25-30 min. Kagen skal være spændstig og der må ikke hænge dej ved, når du stikker i dejen med en træpind.


Lad kagen køle af.


Lav glasuren imens


Flødeostefrostning med kaffe


1 pk. flødeost (fx Philadelphia)
200 g flormelis
½ spsk. kaffeekstrakt


Rør alle ingredienser godt sammen med en elpisker til det er let og luftigt.


Frostingen smøres på kagen, når den er helt kold.


Pynt med hakket mørk chokolade og evt. lidt kakaopulver.


Tip:
Man kan evt. flække kagen og komme halvdelen af frostingen imellem bundene og resten ovenpå. Så har man pludselig en ret lækker lagkage!



1 kommentar:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!