Fletfranskbrød 2 stk.
6 dl vand
50 g gær
250 g sigtemel
750-850 g hvedemel
2 spsk flydende margarine
2 tsk salt
2 tsk sukker
Oplæs gæren i vandet. Kom margarine, salt, sukker, sigtemel og 2/3 af melet i skålen.
Ælt melet ind i dejen og tilsæt efterhånden mere mel indtil dejen er glat og smidig, men stadig let klistret (som tyggegummi). Ælt gerne længe - men hvis du ikke har tid, så stop bare...;o)
Lad dejen hæve i ½ time.
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to.
Ælt hver dejklump ved at folde dejen ind i sig selv, så der dannes en spændstig kugle. Del herefter hver klump i tre dele og tril 6 dejpølser.
Læg "pølserne" på en bageplade med bagepapir tre og tre og saml de tre ender. Begynd at flette.
Når du når enden, samles enderne og de bukkes let ind under brødet i begge ende.
Tænd ovnen på 190 grader. Når ovnen er varm, pensles brødene med sammenpisket æg og kommes i ovnen.
Bager 30 min.
Afkøles på en bagerist.
Spises og nydes - mums :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!