Guldkarameller er noget af mit absolut favoritslik.
Den lækre chokolade og den bløde og chewy karamel er bare den skønneste kombination i mine øjne.
Og nu har jeg lavet mine egne guldkarameller! Karamellen er en saltkaramel, som jeg har overtrukket med Grenade, som er en 60% chokolade fra Callabaut.
Det er faktisk ikke så svært at lave lækre karameller - kast jer roligt ud i det!
Saltkarameller ca. 25 stk.
1/4 dl. piskefløde
125 g sukker
62 g glucosesirup
1-2 tsk. flagesalt
Kom fløde, sukker og glucosesirup op i en tykbundet gryde - hvis du har en med sliplet belægning, så er den rigtig god, fordi den er nem at gøre ren bagefter.
Varm op til kogepunktet.
Nu skal karamellen småkoge i 15-20 min. Rør engang imellem.
Karamellen skifter farve fra lys til mørk undervejs. Når massen begynder at blive tyk og let slippe grydens bund, så er det tid til at lave kugleprøven:
Gør et glas klar med iskoldt vand (gerne med isterninger i). Kom en smule af karamelmassen op i det meget kolde vand.
Lad det køle af og tag herefter karamellen op af vandet. Hvis karamellen kan samles til en elastisk kugle, så er karamellen klar. Hvis ikke, så lad det koge lidt endnu og gentag kugleprøven.
Når karamellen er klar tilsættes saltet.
Karamellen kommes op i en form (ca. 10x5 cm), som er foret med bagepapir. Drys med lidt flagesalt.
Lad karamellen køle af på køkkenbordet i et par timer og kom derefter karamellen i køleskabet - gerne til næste dag.
Når karamellen er fuldstændigt afkølet kan den skæres ud.
Smør en skarp kniv med lidt madolie. Skær karamellen ud i tern i den størrelse, du kan lide.
Kom karamellerne tilbage på køl - pak dem evt. ind enkeltvis i madpapir.
Guldkarameller
15 saltkarameller fra køl
100 g chokolade
Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Kom resten af chokoladen op til den smeltede chokolade.
Dyp de kolde karameller i den varme chokolade.
Stil dem til tørring på et fad dækket med bagepapir. Kom dem evt. på køl, så de hurtigt sætter sig.
Så er der guldkarameller!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!